Disseny i promoció web posicionament als cercadors

[ Disseny web 
[ Estudi gràfic 
[ Optimització i usabilitat 
[ Comunicació 
[ Promoció Web 
[ Posicionament als cercadors 
¬ Com no fer la promoció web :
  »  1. Tècniques perilloses 
      2.  Metatags 
      3.  En la direcció oposada 
      4.  Mètodes clàssics 
[ Anàlisi de Webs 
[ Assessoria Jurídica 
[ Assessoria Internet 
[ Contacte 
[ La Porta  ·el nostre portal·
[ Mapa del web 


1.Tècniques perilloses. Intentant falsificar el posicionament als cercadors...

Des que hi han cercadors, que els que dissenyen webs intenten assolir els primers rànkings als cercadors, ja que és des dels cercadors d'on prové la principal font de visitants. Algunes són inocues, d'altres són de dubtosa moralitat i els cercadors les classifiquen com a spam, si no es coneix el tema amb profunditat el millor és no fer ús d'elles. Les penalitzacions per part dels cercadors poden ser perdre el ranking al cercador, o ser expulsat 'de per vida' el url o domini creador de l'spam.

A alguns webmasters els pot semblar que és fàcil d'enredar als cercadors amb alguna d'aquestes tècniques, pero es fa més difícil d'enredar als directoris (normalment fets per humans), cal saber que ja no existeixen els "cercadors-purs", en aquests moments qualsevol bon cercador fa servir les dades d'algun directori. I cal saber, a mes, que encara es fa més difícil d'enredar "a la competència", que no dubtarà en denunciar les seves tàctiques de spam als cercadors -i en fan molt de cas a aquest tipus de denúncies-.

Aquestes tàctiques que aconsellem NO fer servir són:

Posant paraules clau a la web:

1) Text invisible. Un dels clàssics i a hores d'ara ben conegut per la majoria de webmasters i cercadors! Els motors de recerca els detecta i banegen el domini d'on prové. Si bé també es pot controlar per mig de CSS, que alguns motors encara no detecten, el més aconsellable és no fer-ho servir mai. Tampoc és aconsellable fer servir un color de fons molt similar al de la lletra.

2) Text minúscul. Per sobre d'una imatge el resultat és un text invisible. A més de que alguns motors ja ho detecten, el disseny del web es pot veure greument afectat.

3) Links invisibles. Les mateixes consideracions...

4) Posar moltes paraules clau a l'inici de la plana.

5) No utilitzar tags (p.e. <!.. >) per a posar en ells repetidament paraules clau.

No enemistar-se mai amb els cercadors. Cloaking i backdoors.

N'hi han un munt de mètodes que els cercadors consideren spam, i com a tals castigats amb l'expulsió o pèrdua del rànking, aquí exposem uns quants, però hi han més i es fa difícil de fer una llista de quins són, més encara, per què els cercadors no diuen quins són, i dia a dia sorgeixen de nous. Per exemple google et pot fer fora, o baixar el rànking, si apareix més d'una vegada un mot concret al <title>.

Però sempre es poden resumir en: un intent descarat de falsificar el posicionament dels cercadors. S'ha de tenir en compte que no es fan judicis, si un cercador té una sospita, ja n'hi ha prou. I la regla és: no enemistar-se mai amb els cercadors.

Alguns d'aquests mètodes són prou antics, i realment aconsegueixen que els cercadors funcionin malament, per això no s'han d'utilitzar mai, i per això els hi tenen declarada la guerra. Sobretot és el cas dels backdoors i del cloaking.

Backdoors

"Portes" d'entrada a la web, fetes amb l'intenció que els cercadors (i amb això els visitants) entrin per llocs molt diversos, incrementant així les visites. Truc ja molt gastat i vell, se n'ha abusat fins a un límits increïbles. N'hi ha sofware que genera centenars de pàgines. Moltes fent ús del tag <refresh> l'han perjudicat enormement. La majoria de cercadors tenen mesures preses per a detectar-les i eliminar els dominis sencers que en fan ús. I per si és poc, sempre n'hi haurà algú de la competència que es dediqui a rastrejar-les per a denunciar-les.

Cloaking

Bàsicament consisteix en redireccionar als motors cap a unes planes (construides només per als motors i controlant per exemple, les seves IP) i als visitants a altres. Als cercadors els hi molesta profundament , ja que fent servir aquest mètode, es pot distorsionar tant com es vulgui el resultat de la recerca, el motor de cerca mai veu la plana que després veuen els navegants i que pot ser totalment diferent; per això també molesta al possible visitant que en comprobar que no era la que cercaven, la reacció habitual és marxar de seguida. No fer-ho servir mai. És l'únic mètode pel posicionament als cercadors que almenys Google declara obertament que existeix, i ho fa per amenaçar als que ho fan servir, seria d'agraïr que fes el mateix amb d'altres mètodes, mentre no sigui així aquesta plana pot ser una guia.

"Noframe-cloaking"

Aquesta técnica consisteix en fer servir el tag <noframes> per a posar en ell totes les paraules clau (o altres coses) que es dessitgin, es pot considerar com una mena de "cloaking-barat-i-fàcil", ja que la base és aconseguir que els navegants vegin una cosa i els motors de recerca una altre de ben diferent. Es tracta d'una tàctica mes per a fer spam als cercadors, i per a la qual els grans cercadors ja hi han posat remei, i li's resulta molt més fàcil de detectar que el "cloaking".

 <anterior    inici   2. MetaTags> 

 

 Contacte · Disseny · Promoció · Posicionament cercadors · Assessoria Jurídica · Anàlisi de webs · Mapa del Web 
www.nitium.com     ·    e-mail:    ·     telèfon: 680 904 562 · Barcelona · 972 727 197 · Queralbs (Girona)